Galata Wind, Sustainalytics tarafından hazırlanan ÇSY risk raporunda “Yenilenebilir Enerji Üretimi” başlığı altında aldığı 14,9 notuyla Türkiye’de 1. oldu
Galata Wind, Sustainalytics tarafından hazırlanan ÇSY risk raporunda “Yenilenebilir Enerji Üretimi” başlığı altında aldığı 14,9 notuyla Türkiye’de 1. oldu
08-08-2023

ÇSY (ESG) derecelendirme alanında dünyanın lider bağımsız denetçi kuruluşu olan Sustainalytics’in derecelendirmesi bir şirketin bulunduğu sektöre özgü önemli ÇSY (ESG) risklerine ne kadar maruz kaldığı ve şirketin bu riskleri ne kadar iyi yönettiğini ölçen ‘ÇSY (ESG) Risk Derecelendirmeleri’ araştırmasına dayanıyor. ÇSY (ESG) Risk Derecelendirmeleri bu riski; ihmal edilebilir, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olacak şekilde beş seviyede kategorize ediyor.

Temmuz 2023’te açıklanan derecelendirme sonuçları Galata Wind’in ÇSY (ESG) performansı/yönetimi ile ilgili en iyi uygulamalarla uyumlu, ÇSY (ESG) konuları için yönetim kurulu düzeyinde bir gözetime sahip olduğunu ortaya koyuyor. Sonuç, geçtiğimiz yıl aynı kriterlerle yapılan ve 19,9 olan notun bu yıl 14,9 olarak iyileştiğini gösteriyor. Raporda ayrıca Galata Wind’in rüzgâr ve güneş enerjisi santrallerinin verimliliği ve performansının, deneyimli idari kadrosuna ve kalifiye teknik personeline bağlı olduğu da vurgulandı.

Portföyünü sadece yenilenebilir enerji faaliyetleri ile genişleteceğini taahhüt eden Galata Wind temiz bir gelecek için sürdürülebilir enerji kaynaklarına yatırım yapıyor, Türkiye’nin dört bir yanındaki Gold Standard ve VCS sertifikalı rüzgâr ve güneş enerjisi santralleriyle %100 yenilenebilir enerji üreterek yılda yaklaşık 400.000 ton karbon salımı azaltımı sağlıyor. Galata Wind daha önce 2025 büyüme stratejisi kapsamında 2023-2024 yıllarında yatırımlarının ivme kazanacağını açıklamıştı. Bu kapsamda şirket yurt içi ve yurt dışında satın alım fırsatlarını yakından takip etmeye devam ederken Avrupa’da ülke politikasına göre uzun vadeli elektrik satış kontratları (PPA) olan inşaata hazır projeler veya sıfırdan geliştirilecek olan rüzgâr ve güneş projeleri ile ilgileniyor. Ayrıca, altyapıları hazır mevcut santrallerinde planlanan kapasite artışları kapsamında Mersin RES’deki 39 MW’lık ek kapasite inşaatına 2023 yıl sonunda başlanılması hedeflenirken, Taşpınar RES’deki 13 MW’lık kapasite artırımının ise 2023 yılı sonunda devreye alınması planlanıyor.