Yuvam Dünya Derneği ile Galata Wind’in Enerjisi birleşiyor!
Yuvam Dünya Derneği ile Galata Wind’in Enerjisi birleşiyor!
15-09-2023

İklim krizi ile mücadele konusunda yaptığı projelerle toplumsal farkındalık yaratmayı ve her kesimin krizle mücadele becerisi geliştirmesine rehberlik etmeyi amaçlayan Yuvam Dünya Derneği’nin çatı destekçileri arasına Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki rüzgâr ve güneş enerjisi santrallerimizle yüzde 100 yenilenebilir enerji üreten Galata Wind olarak katıldık. İklim krizi konusunda toplumu bilinçlendirmeyi görev edinen Yuvam Dünya Derneği, tüm faaliyetlerine kaynakların verimli kullanımının gelecek için çok önemli olduğu inancıyla devam ediyor. Galata Wind olarak Yuvam Dünya Derneği ile iş birliğimiz, sürdürülebilir bir gezegen ve toplum yaratma hedeflerimizde ortak anlayışı yansıtacak.

Galata Wind olarak Yuvam Dünya Derneği ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde, toplumun dezavantajlı gruplarına sağlanacak desteklerle enerji dönüşümüne katkıda bulunurken, her kesimin iklim krizi ile mücadele becerisi geliştirmesine rehberlik etmeyi amaçlıyoruz. Dünyadaki kaynakları verimli kullanmanın önemini vurgulayacak ortak projelerle gençlerin ve çocukların da enerjisini yükseltmeyi hedefliyoruz.  

Yuvam Dünya Derneği ile daha önce COP 27’ye beraber katılarak iş dünyası ile sivil toplum kuruluşlarının iklim kriziyle mücadelede aynı noktada buluşmamızın ortak söylemlerin duyurulması açısından önemini ortaya koymuştuk. İklim kriziyle mücadele konusunda toplumun her kesiminde dönüşüm başlatmayı amaçlayan Yuvam Dünya Derneği ile rüzgâr ve güneşten yüzde 100 yenilenebilir enerji üreten Galata Wind’in düzenlediği Hikâye Değişirse Her Şey Değişir/The Story Changes Everything adlı panelimiz, zirvede büyük ilgi görmüştü.