SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK
ETKİ ALANI
- Sürdürülebilirlik Yönetimi
- İklim Değişikliği
- Bm Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
- Çevre Yönetim Sistemi
- Sosyal Etki Alanı
- Kurumsal Yönetim
- Sürdürülebilir Tedarik Zinciri
İklim Değişikliği Etki Alanı
İklim değişikliği, tüm faaliyetleri yenilenebilir enerji üretimine odaklanmış olsa da Galata Wind'in operasyonlarının sürekliliği için hem doğrudan hem de dolaylı riskler doğurmaktadır. Özellikle küresel ısınma kaynaklı rüzgâr kuraklığı ve güneş ışınımındaki değişimler yenilenebilir enerji üretimini etkilemektedir. Bu iklim değişikliği bağlantılı “küresel karasal durgunluk” adı verilen etkiler, yerel olarak elektrik üretimini etkileyebilecek dalgalı ve öngörülemeyen rüzgâr koşullarına ve dengesiz güneş ışınlarına neden olabilmektedir. Ayrıca, kasırga, hortum, buzlanma veya dolu fırtınası gibi aşırı hava koşulları şirket varlıklarına potansiyel olarak zarar verebilme potansiyeli taşımaktadır.
İklim Değişikliği etki alanı yönetiminde birinci adım risk yönetimi yaklaşımı ile atılmaktadır. Galata Wind, iklim değişikliğinin faaliyetleri üzerindeki potansiyel etkilerini belirlemek ve bu riskleri doğru bir biçimde değerlendirebilmek için kapsamlı risk çalışmaları yürütmektedir. Bu çalışmalar kapsamında, iklimsel anomalilerle ilişkili finansal riskleri anlamak için geçmiş üretim verileri ile en düşük üretimin gerçekleştiği yılların üretimleri kıyaslanarak, sonuçlar analiz edilmektedir.
İklim Değişikliği Etki Alanının Yönetimi
Yönetim Kurulu bünyesindeki yer alan Sürdürülebilirlik Komitesi, şirketin sürdürülebilirliğini tehlikeye atabilecek operasyonel, stratejik, finansal ve diğer etik ve uyum risklerini izlemektedir. Komite, bu risklerin uygun şekilde yönetilmesi için gerekli politikaların geliştirilmesinden sorumludur ve risk yönetim süreçlerinin etkin bir şekilde uygulanmasını sağlayan Riskin Erken Saptanması Komitesi ile koordinasyon içinde çalışmaktadır.
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları
Çevresel etkiyi azaltmak ve yönetmek için Galata Wind, ekolojik ayak izini azaltmayı amaçlayan girişimlerini sürdürmektedir. Buna, enerji verimliliğini ve iklim değişkenliğine karşı dayanıklılığı artıran yenilikçi teknolojilerin benimsenmesi de dahildir.
İklim Değişikliğinde Paydaş Katılımı Yaklaşımı
Galata Wind, iklim riski yönetimi stratejilerinin geniş bir şekilde anlaşılmasını ve desteklenmesini sağlamak için yatırımcılar, kamu kuruluşları ve yerel toplum da dahil olmak üzere kilit paydaşlarıyla aktif olarak iletişim kurmaktadır. Bu diyalog, yaklaşımların iyileştirilmesine ve girişimlerin etkinliğinin artırılmasına yardımcı olmaktadır.